Corona, ondersteuning ondernemers in nood [update]

dinsdag 13 april 2021


Via de gemeente zijn er een aantal regelingen onder de aandacht gebracht die wellicht voor u van belang kunnen zijn:

TONK

Zit u in een lastige financiële situatie als gevolg van de coronacrisis? En heeft u daardoor moeite met het betalen van de woonlasten (zoals huur, hypotheek, kosten van gas, water en licht)? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de TONK-regeling: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.

De TONK-regeling is een financiële tegemoetkoming voor inwoners en ondernemers uit de gemeente Heerenveen. Heeft u recht op een andere financiële regeling of uitkering? Vraag deze dan eerst aan. Komt u hiervoor niet in aanmerking of heeft u met deze regeling erbij nog te weinig inkomen voor de woonlasten? Dan kunt u recht hebben op de TONK. De regeling gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2021 en loopt tot 1 juli 2021.

Voor meer informatie, voorwaarden en aanvragen: www.heerenveen.nl/tonk of bel 14 0513.

BZF: Persoonlijke coaches

Bepaalde sectoren worden ontzettend hard getroffen door de Coronacrisis. Na een jaar met beperkende maatregelen en loc downs is de rek bij sommige ondernemers er uit. De versoepelingen komen weliswaar langzaam op gang, maar desondanks zijn er veel vragen en zorgen. "kan ik nog verder met mijn onderneming, hoe lang hou ik het nog vol en wat brengt de toekomst?" Heeft u deze zorgen of kent u een ondernemer die hier mee worstelt?

Soms kan het helpen wanneer je met iemand kunt praten over wat dit met je doet, als ondernemer en als mens.

Bureau zelfstandigen Fryslân biedt kostenloze ondersteuning in de vorm van ervaren coaches die hierover met ondernemers kunnen sparren. Meer informatie kunt u teruglezen op BZF.nu

ToZo 4

De Tozo 4 ( vanaf 1 april) bestaat uit 2 delen:
  • Een tijdelijke inkomensondersteuning – voor maximaal 3 maanden - die uw inkomen aanvult tot het sociaal minimum;
  • Een lening voor bedrijfskapitaal voor ondernemers met acute liquiditeitsproblemen.

Voor de Tozo gelden een aantal voorwaarden. Neem vrijblijvend en kostenloos contact op met Bureau zelfstandige Fryslan om samen naar de mogelijkheden te kijken www.bureauzelfstandigenfryslan.nl/tozo/